Maxwijn

Toegevoegd aan winkelwagen

Afrekenen

Panery

Het domein is sinds 1670 in Pouzilhac (Gard) in bedrijf en beschikt over een aantal mooie 17e eeuwse gebouwen. In de 19e eeuw zijn de eerste wijngaarden aangeplant. Rutger en Angélique Grijseels zijn sinds een aantal jaren eigenaar van het domein dat nu een gemengd bedrijf is met naast de wijngaarden ook graan, zonnebloemen, truffeleiken en 
fruitbomen.

Het bestaat in totaal uit 528 hectaren waarvan 72 hectaren wijngaard. Een wijnbedrijf ligt op de westelijke oever van de rivier de Rhône, nabij Pouzilhac. In de tijd dat hij hier de scepter zwaait winnen zijn wijnen veel prijzen op de internationale wijnconcoursen.

Het domein ligt op de grens van de wijngebieden Côtes du Rhône en Languedoc. De wijngaarden zijn bepland met typische druiven voor het Rhônegebied, te weten Grenache, Syrah, Cinsault en Carignan en verder met Chardonnay en Merlot voor de Vin de Pays wijnen. De veelal machinaal geoogste druiven worden zo snel mogelijk naar de cuverie gebracht en daar streng geselecteerd. De wijze van vinificatie is afhankelijk van het perceel waar de druiven vandaan komen. Elk perceel krijgt een vinificatie 'op maat'. 
Voor een optimale oogst worden een minimum aan bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er gewerkt volgens ‘la lutte raisonnée’. Dit is een methode waarvan het doel is om beter op de omgeving in te spelen, de natuur zo weinig mogelijk te belasten en de kwaliteit van de geproduceerde wijnen te verhogen. De wijnen van Château de Panery hebben een sulfietgehalte dat ligt op slechts maximaal 60% van de toegestane norm.

Voor de diegene die tijdens zijn vakantie in de buurt komt: het is mogelijk om langs te komen om onze wijnen te proeven in onze caveau. 
Deze “salle de degustation” is niet het gehele jaar door geopend, dus het is raadzaam om even vantevoren te bellen als je in de buurt bent.