Maxwijn

Toegevoegd aan winkelwagen

Afrekenen

NIEUW UIT VENETO: WIJNHUIS FARINA!

We introduceren met trots ons nieuwe Italiaanse wijnhuis uit Veneto; Farina. Een traditioneel wijnhuis dat met liefde en kennis van zaken gerund wordt door de familie Farina. Liefde voor onze aarde en liefde voor de wijnstokken. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor onderzoek en experimenten op wijnbouw gebied. Transparantie is daarin een kernwoord voor de familie.

De Valpolicella regio, ten noorden van Verona, is het belangrijkste wijngebied van Veneto en er wordt al eeuwenlang wijn gemaakt. Van de fruitige makkelijke Valpolicella tot de overweldigende Amarone wijnen.

Een regio die omringd wordt door bergen, met een klimaat waar voldoende regen in combinatie met de vele zonuren ervoor zorgt dat de

omstandigheden uitstekend zijn om de mooiste wijnen te produceren. Het oogsten van de druiven wordt handmatig gedaan zodat er een gegarandeerde selectie van de beste druiven ontstaan.

Na het persen van de druiven blijven ze in contact met de schil en op een constante temperatuur van 10-12 graden. De witte druiven voor 24 tot 48 uur, de rode druiven zelfs vijf tot zes dagen. De lage temperatuur en een lange ‘rusttijd’ van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen.

Voor zowel Appassilento Bianco Del Veneto als Appassilento Rosso del Veneto is het vinificatieproces drie keer zo lang als normaal. De naam Appassilento is daarom ook een passende naam. Het is een afgeleide van Appassimento, de benaming voor de methode van het drogen van druiven en ‘silento’, dat ‘rust’ betekent.

Laaste nieuwe posts